Nieuwe clip K-Liber

Voor in de klas, met zijn voeten op zijn bureau, leest de leraar rustig zijn krantje. Hij heeft geen aandacht voor de leerlingen in de klas of als ze in de pauze op het schoolplein in drugs handelen. Hij is alleen geïnteresseerd als er een mooi meisje voorbij loopt. Het is een situatie die te vaak in werkelijkheid voorkomt en daarom het onderwerp van de nieuwe clip van K-Liber 4 Life.

 

De driemans-formatie, die inmiddels al 15 jaar bestaat, is vooral bekend is van feestnummers als ‘Chicklets’ en ‘Dansen’, maar snijdt op elke cd ook maatschappelijke onderwerpen aan. De clip bij het nummer `Wild’ werd afgelopen weekend opgenomen op een middelbare school in Den Haag. ‘Wild’ gaat over de verruwing van het leven, over geweld en desinteresse. `E mundu a bira wild,’ rappen de bandleden Teddo Juice, Pugistix en Mega Master.

K-Liber werd benaderd door de zogeheten Kambio Movement, voortgekomen uit de samenwerking tussen Caribische organisaties bij de Stop The Violence protestmars in Rotterdam en het Ban Yuda Korsou concert voor slachtoffers van orkaan Tomas. Het doel is Nederlanders met een Caribische achtergrond op een positieve wijze in beeld brengen. “Het was het juiste moment. Dus we hebben het nummer opnieuw opgenomen en maken nu deze clip,” zegt Pugistix. “In de clip laten we de wereld zien, zoals die is. De hoofdpersoon is te zien in verschillende settings; in een klaslokaal, op het schoolplein. Je ziet ook de hoger opgeleide Curaçaoënaars, die zich niet identificeren met de ghettojongeren.”

Artikel Amigoe, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *